Eyüpsultan Belediyesi ihtiyaç sahiplerinin veresiye borçlarını sildi

Pandemi nedeniyle zor bir süreçten geçilen şu günlerde Eyüpsultan Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla birçok uygulamayı hayata geçirdi.

BELEDİYELER 11.02.2021 00:35:00 0
Eyüpsultan Belediyesi ihtiyaç sahiplerinin veresiye borçlarını sildi

Bu zor günlerde erzak desteğinin yanı sıra nakit desteğiyle de esnaf ve vatandaşların yanında olmaya devam eden Eyüpsultan Belediyesi, Başkan Deniz Köken'in talimatıyla bu kez de ilçede bulunan mahalle bakkallarına veresiye borcu olan ihtiyaç sahibi vatandaşların borçlarını ödedi.

Mahalle bakkallarından veresiye olarak alışveriş yapan, borcunu ödeyemeyecek durumda olan vatandaşların borçları Eyüpsultan Belediyesi tarafından veresiye defterinden silindi. 

Uygulamanın hayata geçirilmesi ile 50 bakkalda, 283 kişinin, 150 bin liranın üzerinde tutan borçları kapatıldı. 

"TEŞEKKÜR EDİYORUZ, HARİKA BİR UYGULAMA"

Yaklaşık 30 yıldır esnaflık yapan Cahit Altav, uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

"Başta başkanımız Deniz Köken olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Borçlarını ödeyemeyecek olan veya vefat etmiş insanlar vardı. Belediye ikisi vefat etmiş olan 4 kişinin 3 bin 193 liraya yakın borcunu kapattı. Pandemi döneminde yapılan bu uygulama bize de destek oldu. Veresiye verdiğimiz için eksik mallarımızı tamamlayamıyorduk, bu sayede biz de eksiklerimizi aldık. Şimdiye kadar böyle bir şey görmemiştik. Harika bir uygulama"

"BORCU SİLİNEN VATANDAŞ DUA EDİYOR"

25 yıldır mahalle bakkallığı yapan Fethiye Yavuz ise borçları silinen vatandaşın dua ettiğini belirterek, "Belediyemiz 10 kişinin toplam borcunu veresiye defterinden sildirdi. Bu uygulamadan bizler de çok memnunuz. Borcu silinen vatandaşlar da Allah razı olsun diyor. Başkanımız Deniz Köken, küçük esnafı kollamaya devam etsin" dedi. 

"HEM BİZİM HEM DE VATANDAŞIN YÜZÜ GÜLDÜ"

Pandemi nedeniyle gerek esnafın, gerekse vatandaşın zor bir dönemden geçtiğini dile getiren Arif Demir, borçları ödenen vatandaşın yüzünün güldüğünü söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Vatandaş borcunu ödemekte zorlanıyor. Bu pandemi hepimizi etkiledi. Biz de mahalle bakkalı olarak haliyle bu borçları yazıyoruz. İnsanlar çekine çekine geliyorlar. Belediyenin borçlarını ödediğini söylediğimde memnun oldular. Biz de çarkı döndürmek, sattığımız ürünü yerine koymak zorundayız. O yüzden bize de bu uygulamanın faydası oldu" 

Eski Gümrük Sahası Kültür ve Yaşam Merkezi'ne Dönüşüyor

Altınordu Belediye Başkanı Tepe'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Parti İl Başkanlarının Ziyaretlerine Teşekkür Etti

Gümüşhane Belediye Başkanı, Üniversite Güz Şenliği Programında Yer Aldı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Zeynep Metintaş ve Sezgin Yılmaz'ın Düğün Töreninde Yer Aldı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Yangın Sonrası İnceleme Yaptı ve Cenaze Törenine Katıldı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Kazantaş Köyü Sakini Gönül Türkyılmaz'ı Son Yolculuğuna Uğurladı

BAŞKAN FUAT KÖSE MUHTARLARLA KAHVALTIDA BULUŞTU

Gümüşhane Belediye Başkanı, Ziya Gökalp'i Andı

Turan Tuğlu 2. Kitap Fuarı'nda Şiir Dinletisiyle 6. Gün Tamamlandı

İlginizi Çekebilir

  • Çarşamba 14.7 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Perşembe 15.4 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cuma 18 ° / 11.7 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4