Ümraniye Belediyesinde Skandal!

Mühendislik firmasına yönlendirilen aile mağdur edildi: Soruşturma açıldı.

BELEDİYELER 29.11.2023 22:54:00 0
Ümraniye Belediyesinde Skandal!

Ümraniye Belediyesine beyanname vermeye giden bir aile “Ümraniye Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Riskli Yapılar Şefliği” tarafından özel bir yapı denetim firmasına yönlendirilerek mağdur edildiği ve haklarında “Örgütlü Nitelikli dolandırıcılık ve Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma” suçlarından soruşturma açıldığı bilgisine ulaşıldı.

Belediyeden “Bu firmayla çalışın” demişler!

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yapılan suç duyurusu dilekçesine göre; ‘Tapu beyannamesini vermek için Ümraniye belediyesine giden aile, binanın riskli yapı ile kentsel dönüşüm kapsamında olabileceğini ve bu nedenle binadan Karot numunesi alınması için başvuru yapmak istediğini belirtmiş. “Ümraniye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Riskli Yapılar Şefliği”nde görevli “E” isimli bir personel de ailenin bu talebine ilişkin uygulamanın belediye bünyesinde olmadığını ancak, Ümraniye’deki “MEGARON PROJE” diye anılan “HK MÜHENDİSLİK YAPI VE DENETİM FİRMASI” ile çalışabileceğini ifade ederek, yönlendirme yapılmış!.. “Bu firmayla çalışın” demişler!’

 

Özel firma yetkilisi ‘Ümraniye Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Riskli Yapılar Şefliği’nde oturuyor

Ümraniye Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Riskli Yapılar Şefliği personeli masasındaki misafir koltuğunda oturan kişiyi işaret ederek “MEGARON PROJE (HK MÜHENDİSLİK YAPI DENETİM) firma yetkilisini Aile ile tanıştırıyor. Özel firma yetkilisi de aile ile özelden görüşebilmek için iletişim bilgilerini alarak aileye dönüş sağlayacağının bilgisini vermiş.

‘Ümraniye belediyesinden yönlendirildik’

Kentsel dönüşüm kapsamında ‘Karot numunesi alma’ işlemleri talebi olan Aileyi bu defa, “Ümraniye belediyesinden yönlendirildik” diyen, K.T. isimli bir kişi arayarak “Karot başvurusu ile diğer tüm işlemleri biz yapacağız” ifadelerinde bulunuyor. Ayrıca, “Belediye ile ilişkilerimiz sayesinde işlemler hızlı bir şekilde sonuçlanıyor” beyanında bulunarak, Aile üzerinde güven sağlıyor ve birlikte çalışmaya ikna ediliyor.

Mağdur aile belediyeden yönlendirilen firmaya güvenip ödeme yapıyor!

Belediye personelinin yönlendirdiği firma yetkilisi ödeme planı bilgisini paylaşarak aileden normal Karot numunesi alma işlemleri için 15 bin Türk Lirası ve uygulama esnasında olası bir direnişe karşın da Polis/Kolluk kuvvetleri desteği için de 25 bin Türk lirası talep ediyor. Firma, Aileden toplam 25 bin Türk lirası nakit ödeme alıyor.

‘Bakiyeniz de yok Alacağınız da yok!’ demişler

Aile, Ümraniye belediyesinden yönlendirilen özel Yapı ve denetim firması HK Mühendislik’in K.T’nin banka hesabına 25 bin Türk Lirası yatırıyor ve açıklamaya da ‘Tedbirli Karot alımı ve işlemleri ödemesi’ notu bırakıyor. Öyleki; Karot alımı uygulaması esnasında kolluk kuvvetlerine de bir ihtiyaç duyulmadan işlemler sulh yolu ile gerçekleşiyor. Daha sonra firma yetkilisi K.T., belediyeye 10 bin Türk Lirası harç yatırılması gerektiğini söyleyerek Aileden tekrar ödeme talep ediyor. Aile de kolluk kuvvetlerine gerek kalmaksızın ve işlemlerinin sulh yolu ile yapılması vesilesiyle firmadan zaten 10 bin Türk Lirası alacaklarının bulunduğunu ve bu bakiye ile de söz konusu harç ödenmesinin yapılmasını rica ediyor. Ancak yetkili, ödeme yapmayacağını ve kalan bakiyenin de iadesini vermeyeceğini söylüyor!.. Firma yetkilisi, ‘Bakiyeniz de yok Alacağınız da yok!’ diyor. Aile ayrıca karot numunesi alma işlemlerinin de bölgedeki piyasa karşılığının 8/9/10 bin Türk Lirası olduğunu da sonradan öğreniyor.

Belediye ile ilişkileri deşifre olacağını anlayan firma, ödemeyi iade ederek aileden ödemeyi bankadan çekip tekrar geri getirmesini ve elden vermelerini istemiş!

Mağdur Aile, konuyu önce belediye yetkililerine sonra da hukuki zemine taşıyacağını belirtmek için avukatı ile görüştürerek işlemlerin sulh yolu ile devam ederek sonuçlanmasını firmaya ihtar etmiş. Ancak, belediye ile ilişkilerinin deşifre olacağını anlayan firma yetkilileri bu defa ödemesini iade ederek, aileden ödemeyi bankadan çekip tekrar geri getirmek suretiyle parayı elden kendilerine vermelerini istemiş. Ödemenin gayri resmi olarak tekrar kendilerine teslim edilmesi talebini kabul etmeyen Aile, resmi olarak fatura düzenlenmesini talep etse de firma gayri resmi faaliyet konusunda ısrarcı olmuş. Firma ayrıca riskli olduğu ihtimali yüksek olan 45 yıllık binanın temelindeki kolonlardan alınan numunelere de el koymuş.

“Mesele dillenmeden kendi aramızda çözelim ki, seçime doğru Belediye Başkanımız zarar görmesin” demişler!

Aile bu defa ‘Ümraniye Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nden sorumlu Belediye başkan yardımcısı Mustafa Islak’ın özel kalemine gidiyor. Özel kalem de bulunan kişi de başkan yardımcısının danışmanı olduğunu söylediği “Hakan” isimli bir yetkiliyi özel kalem odasına çağırıyor. Yerel yönetimler seçimine doğru gidildiği ve dillenmesi durumunda meselenin ‘Ümraniye Belediyesi Başkanı İsmet Yıldırım’a yönelik itibarsızlaştırma eylemine kadar dönüşebileceği endişesi ile danışmana konuya müdahale etmesini söylemiş. “Mesele dillenmeden kendi aramızda çözelim ki, seçime doğru Belediye Başkanımız İsmet Yıldırım zarar görmesin” demişler.

Danışman, Aileyi ‘Kentsel Dönüşüm Müdürü Tevfîk Uysal’la görüştürmüş

Başkan yardımcısı Mustafa Islak’ın danışmanı tüm detayları not alarak mağdur Ailenin yaşadığı bu duruma üzüldüğünü ve mağduriyetin giderilmesi noktasında hemen çalışma yapacağının sözünü vermiş. Ancak dönüş bekleyen Aile bir kez daha belediyeye gitmek zorunda kalarak, başkan yardımcısı danışmanına durumun hangi aşamada olduğunu tekrar sormuş. Danışman da bu defa konuyu çözüme kavuşturması için mağdur Aileyi özel kalem odasından alarak Kentsel dönüşüm ve riskli yapılar müdürlüğüne götürerek, “Kentsel Dönüşüm Müdürü Tevfîk Uysal”la müdür odasında görüştürmüş.

Kentsel Dönüşüm Müdürü Tevfîk Uysal: “Personelim yanlış yapmış!”

Kentsel Dönüşüm Müdürü Tevfîk Uysal; mağdur Aileye, söz konusu firma hakkında; ‘’evet çok iyi tanırız ve hatta belediyemize en çok başvuru getiren firmadır ama kendileri ile doğrudan bir gönül bağımız kesinlikle yoktur. Personelimin sizi bu firmaya yönlendirmesi iyi niyetli bir davranış olsa da yanlıştır. ‘Personelim yanlış yapmış! Ayrıca, kurum olarak ilgili firmayı aramamız doğru değil ama ortak bir paydada olduğumuz birini arattırıp size neden mağduriyet yaşattığını sorarız” ifadelerini kullanan Ümraniye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Tevfîk Uysal, “Firmanın bu davranışını kesinlikle doğru bulmuyoruz. Konuyu uzatmadan ve dillendirmeden çözüme ulaşması için kendileri ile görüşüleceğiz” sözünü veriyor!..

‘Gayri resmi usulle ödeme elden bize verirlerse numuneleri teslim ederiz!”

Ümraniye Belediyesi Başkan yardımcısı Mustafa Islak danışmanı firma yetkilisi K.T. ile görüşmesin de, yetkili tüm iddiaları doğrulamasına rağmen; “ödemenin aileye iade edildiği için artık mağdur aile ile görüşmek istemediğini ifade etmiş. Eğer Aile bizden Karot numunelerini istiyorsa da, gayri resmi usulle ödemesini elden getirerek bize verirlerse numuneleri teslim ederiz. Aile de başka bir firma ile anlaşarak bu işlemleri devam ettirebilir” demiş. Danışmanın neden faturalı çalışılmadığı ve neden elden ödeme istendiği sorusuna yetkili;”evet o da bizim hatamız, sözleşme de yapmadık fatura da düzenlemedik ama ailenin ödemesini iade ettik zaten!” cevabı vermiş. Danışman bu defa, “Peki, o zaman Karot numunelerini mağdur aileye teslim edin ki, bu mesele dillenmeden kapansın!” dese de, firma yetkilisi, “biz veremeyiz gitsin başka bir firma ile yeniden Karot numunesi aldırsın” şeklinde cevap verdiğini söyleyen danışman konu ile ilgili yapabileceği başka bir şeyin kalmadığını aileye iletmiş.

Mağdur aile, “suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldık!”

Ailenin iyi niyetle sürdürdüğü tüm mücadelesine rağmen işlemlerin askıya alındığı ve binadan alınan Karot uygulaması numunelere de Yapı denedim firması tarafından el konulmuş. Binanın temelinde bulunan beton kolonlardan tekrar karot numunesi alınması durumunda 45 yıllık eski binanın olası bir çökme tehlikesine karşın; Ailenin, “bize başka çare bırakmadılar, artık suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldık” dediği ve ilgililerle yapılan görüşmelerdeki “HTS kayıtlarının ve tüm telefon görüşmesi kayıtlarının incelenmesi” talebinde bulunduğu bilgisine ulaşıldı.


 


BAŞKAN KÖSE’YE ANLAMLI ZİYARET

Başkan Sıbıç: “STK’ların öneri ve uyarılarını dikkate alacağız”

Atilla Aydın, Başkan Yardımcısı oldu!

BELEDİYENİN 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ DOLU DOLU GEÇECEK

Başkan Yardımcısı Çiçek: "Temiz ve Sağlıklı Su İçin Çalışmalar Başlatıldı"

SIFIR ATIK BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR

DOĞANKENT BELEDİYESİNDEN DUYURU

Belediye Başkan Yardımcılıklarına Atamalar Yapıldı

KERİM AKSU, BAŞKAN FUAT KÖSE’Yİ ZİYARET ETTİ

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELEDE DOĞA KORUMACI ÇOCUKLAR GELİYOR

İlginizi Çekebilir

  • Pazartesi 17.7 ° / 12 ° Güneşli
  • Salı 17.4 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16