Osman YİĞİT


Ekonomi ve Sosyal medyanın yıktığı hayatlar.

Son yıllarda yaşanan gerçekler Türk toplumuna ve gelenek ve görenekleri ile uzaktan ve yakından hiçbir ilgisi olmayan bir hal aldı.


Bizler Anadolu çocuklarıyız Anadolu kültürü gelenek ve göreneği ile büyüdük babamızdan ne gördüysek onun yürüdüğü yolda yürümek için değişen şartlara rağmen ayakta kalmayı başardık ancak gelişen teknoloji ve yaşam şartları da zorlaşınca yuvalar yıkılıyor, hayatlar sönüyor çaresizlik gelecek kaygısı, ekonomik zorluklar derken geldiğimiz nokta içler acısı?
Araştırmalar, en az hane halk gelir artışının da en fazla sosyal destek ihtiyacının da dağılmış ailelerde olduğunu gösteriyor. Kısacası parasızlık yuva yıkıyor, yıkılan yuvalar ise ekonomiyi küçültüyor.
Son 9 yılda boşanma hızındaki artış yüzde 16´ya çıkarken, geçtiğimiz yıl, boşanan çift sayısı yüzde 8.8 arttı.
İşsizlik, evi geçindirememe gibi ekonomik etkenler boşanmalarda önemli rol oynarken, bölünen hane halkı gelir artışının da en fazla sosyal destek ihtiyacının da dağılmış ailelerde olduğunu gösteriyor. Kısacası parasızlık doyumsuzluk, yuva yıkıyor, yıkılan yuvalarda ise olan yine çocuklara oluyor?
SOSYAL MEDYA ETKİSİNİ DE UNUTMAMAK LAZIM
Sosyal medya hayatımıza girdi gireli birçok evde, neredeyse huzur kalmadı kimse telefondan kafasını kaldırıp kimsenin yüzüne bakmıyor. Kadınlar gece yarısı sosyal medyadalar da arkadaşlık sitelerinde erkekler keza yine öyle bir birlerine attıkları yalanlar havalarda uçuşuyor. Velhasıl ? teknoloji doğru kullanıldığında büyük kolaylık ama amacının dışında kullananlar çok var. Buda maalesef yuvaların yıkılmasında en büyük etken??