Osman YİĞİT


EMEKLİLERİ ÜZEN %25 LİK ZAM

asgari ücreti; yüzde 34 oranında artış ile 11 bin 402 TL olarak açıklanması’nın Ardından. En düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya yükseltildiği teklif TBMM’den geçti


EYT " lilere emeklilik verilmesinin ardından mevcut emeklilere verilen %25 lik zam Kök maaşlara yansıtılacağı öğrenildi. bunun üzerine mevcut emekliler isyan bayrağını çekti. 

şimdi sorulan soru şu ; Emekliler Ölsün mü ? Emekilerin kirada olduğunu varsayarsak açıklanan enflasyon ile orantılı zam yapıldığını gerekçe gösteren yetkililer, bu verilen zamla acaba kaç gün, geçinebilir? Emekliye bu zammı reva görenlere buradan emekliler adına bir soru soru sormak istiyorum, SOSYAL DEVLET BÖYLEMİ OLUYOR ? Sosyal devletçilik, bizlere 1930 yılında SGK " kanunu satan Fransa İngiltere ve diğer avrupa ülkelerinde, bu kanunlar çoktan yürürlükten kalktı. hatta avrupa ülkelerinde emeklisine verilen emeklilik parasıyla emekliler dünyayı gezerken bizler Türkiye de " Burnumuz Evden çıkaramıyoruz. 

 

023 türkiyesinde komik bir zam açklamasıyla ekran karşısında bu zammı duyuranlar için şunu da söylemek isterim Biz emeklilere yaşama hakkı hiç tanınmadı, isteriz ki bizde SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI İÇİNDE YAŞAYALIM BİZLERDE DİĞER ÜLKE VATANDAŞLARI GİBİ DÜNYAYI DOLAŞILIM ama ne yazık ki bizler bu maaşla köyümüze gidemiyoruz. 

 

Dünyanın terk ettiği Yasalara sıkı sıkı sarılmanın ne anlamı var bizler ülke olarak kendi yasamızı bile yıllardır yapamayan bir devletiz; artık kendi yasamızı SOSYAL DEVLETÇİLİK anlayışı içinde yapalım ve ömrünün son günlerinde en azından memlketimize gidip gelebilelim istiyoruz Çok mu şey İstiyoruz. ?