Filiz GÖKCE


KEMERKÖY (2) 《Yargı Sistemi》

Kemerköy; Eyüp ilçemize bağlı Göktürk Mahallemizde nezih bir sitedir. Nezih olması; Her ilimizdeki özgün mimariyi modern bir şekilde yorumlayıp tasarlanmış olmasından kaynaklanmaktadır.


Ikamet edenlerde  doktor, avukat, mühendis, iş  insani  velhasılı sizin benim gibi hayatın içinde insanlar.
Bugünlerde  ulusal kanallarda,  basında, sosyal medyada gündemeler. Aslinda Kemerkoyluler;  ulkemizdeki 84milyon 680bin yurttasimizi ilgilendiren, her ilimizde yaşanan  dört  boyutlu sorunla mücadele ediyorlar.
》Deprem Toplanma Alanlari》 konusunu ilk yazımda irdelemiştim.
Bugün sıra  ikincisinde 《 YARGI SISTEMI》

[21:06, 11.11.2022] Filiz GÖKÇE: Kısaca gelişmeleri hatırlayalım;

Demirören Grubu, 2019 yılında Kemer Yapı A.Ş.’den devraldığı Kemerköy içindeki 15 parselden oluşan 350 bin m2’lik YESIL ALAN ve DEPREM TOPLANMA ALANI'ni teminat göstererek 750 milyon dolar kredi kullanarak Doğan Medya Grubu’nu satın aldı.  
Kredi ödenmedi / ödememedi/ ödenmek istenmedi veya zaten ödenmemesi gerekiyordu.
[21:07, 11.11.2022] Filiz GÖKÇE: 2019 yılında Çevre, Şehircilik ve Iklim Değişikliği  Bakanlığı’nın hazırladığı imar planı ile askıya çıkarıldı. Bunun üzerine Kemerköy Yönetimi tarafından bakanlığın bu alanlarda
planlama yetkisi olmadığı gerekçesiyle iptal davaları açıldı ve bu davalar
kazanıldı ve kesinleşti.
[21:08, 11.11.2022] Filiz GÖKÇE: Bakanlık bos durmadi.Yeşil alanlari ve DEPREM TOPLANMA ALANLARINI “rezerv yapı alanı” ilan
etti.Bakanlığın olmayan imar planı yapma yetkisi kanunları dolanarak tesis edilmeye çalışıldı.

Kemerköy yönetimi tarafından “rezerv planı” ve “imar planı” iptali için 60’a yakın dava açıldı.Bu süreç devam ederken mülkiyet ve zilliyetlik haklarının ihlali sebebi ile eş
zamanlı olarak sulh, hukuk ve tüketici mahkemelerindeki 11 davanin 2'si sonuçlandı ve ihtiyati tedbir kararı verildi.
Davaya konu olan mahallere giriş dahil hiçbir tasarruf işlemi yapılmaması açıkça ifade edildi. Süren  davalara rağmen, Ziraat Bankası tarafından  Eyupsultan Kaymakamlığa'na
başvurularak 3091 sayılı kanun uyarınca işgalin kaldırılması talep edildi.
Oysaki mahkemeler nezdinde açılan davalar bulunması halinde,
Kaymakamlığın inceleme yetkisi kanunen bulunmamaktadır 

[21:08, 11.11.2022] Filiz GÖKÇE: 31 Ekim 2022 gelindiğinde  Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerince verilen 《yürütmeyi durdurma》 kararları hiçe sayılarak söz konusu 350.000 m2’lik yeşil alan ve DEPREM TOPLANMA ALANI uzerinde kazı çalışmalarına başlandı.
 
[21:09, 11.11.2022] Filiz GÖKÇE: IBB Başkanımız Sn EKREM IMAMOĞLU 《Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret》 suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar cezalandırılması istendi.

KEMERKÖY'deki alanlarda 40Bin nufuslu mahallenin depremde toplanacağı alandı.  40bin insanin hakkı zincirleme olarak  ihlal edindi.《BU HUKUKSUZLUGA》da 《dur》 diyecek bir hakim bulunabilir mi acaba?
Saygılarımla.Filiz GÖKÇE- Insaat Mühendisi
CHP Eyüp Bld Meclis Üyesi.