Osman YİĞİT


KORONA VİRÜS KİMLERE YARADI.

İŞSİZLİK YOK DİYENLERE:


işsizlik ülkemizde ve dünyada her geçen gün artıyor.
Korona virüsün vurduğu dünya işsizlik ve ekonomik, kayıplar vermeye devam ediyor ülkemizde bir işsizlik ve işten çıkarılmalarla ilgili birçok paket açıklandı.
Bunların başında devlet destekli krediler ve işçilerin maaşlarının yarısının devlet tarafından ödenmesi geliyor.
Cumhurbaşkanımızın dediği işçi çıkarılmayacak olayını büyük küçük işletmeler yanlış anlamış olacaklar ki, her geçen gün işçi kıyımına devam ediyorlar.
Sokaklarda işsiz iş arayan, her gün kapı kapı dolaşan binlerce insanla dolup taşıyor.
Bugün 150 işçi çalıştıran büyük işletmeler, seksen kişiyle devam ediyor, yüz elli işçiye yaptırılan iş seksen kişiye yaptırılıyor. Çalışanların Mesai saatleri uzatıldı. 150 kişinin yapacağı iş 80 kişinin üstüne yıkıldı hafta sonu çalışmayan işçiler hafta sonları da çalışmak zorunda bırakılıyor. Herkes işimi kaybederim korkusuna sesini çıkarmadan çalışmak zorunda bırakılıyor.
Mes saatleri dünya standartlarında olan 8 saat iken 10 saatte çıkarıldı.
Hani işsizlik yoktur iş veriyoruz çalışan yok diyorsunuz, sokakların hali içler acısı devlet bunu bilmiyor mu SGK da düşen işsizlik sayısını? artık görmek istediğiniz gibi değil gerçekleri görün büyük patronlara işletmelere bu kadar tolerans tanımayın, ülkemizde yaşayan insanların çoğunluğu geçim kaygısı taşıyan insanlar, cumhurbaşkanımız lütfen sokağın sesine kulak verin?.
İl ve ilçelerinizde istihdama yönelik çalışmalar yaptığınızı biliyoruz.
Hani işçi kıyımı yaşanmayacaktı, hani işten çıkarmalar olmyacaktı, sizin sözünüzün üzerine söz söyleyecek kişiler mi var ?