Osman YİĞİT


Koronavirüs tedbirlerine ne kadar uyuluyor

Tüm dünyayı saran ve Türkiye´de de görülen Korona virüs salgını ne yazık ki her geçen gün daha çok insana bulaşmaya ve daha çok can almaya devam ediyor. Salgın her geçen gün daha çok yayılınca tedbirlerde en üst seviyeye çıkarıldı.


Bu anlamda alınan önlemler, sokağa çıkma yasağına kadar gitti. Ancak bazı semtlerde pazarlarda marketlerde kamu Alanlarında bu tedbirlere uyulmadığı gözlemleniyor yetkilerin aldığı önlemler zaman zaman yetersiz kalırken Vatandaş kendi sağlığını hiçe sayarak, çoğu zaman yasakları deldiği görülüyor.Ölümcül korona virüse karşı önlemler her geçen gün artıyor, fakat vatandaşlar sokakları bir türlü terk etmiyor.

PARA CEZASI CAYDIRICI
Uygulanan önlemler kapsamında Yetkililerin uyguladığı para cezası da olmasa, hiç kimsenin sağlığı umurlarında olmayacak.
Korona virüs vakası Türkiye´de 11 Mart´ta görülmeye başlamıştı. En büyük risk grubunda olan 65 yaş ve üstü vatandaşlar salgına rağmen dışarıya çıkmaya devam edince yetkililer 65 yaş ve üstü ve 20 yaş altını kapsayan yasaklar genişletilerek tüm vatandaşların sokağa çıkması kısıtlandı.

Bu yasakların yanında 30 büyükşehir´e giriş ve çıkışlarda kapatılmış, toplu alanlarda da maske takma zorunluluğu getirilmişti.
Korona virüs salgıyla mücadele ettiğimiz şu günlerde belediyelerde önlemlerini artırdı.
Belediyeler, tarafından hem vatandaşların kişisel hijyeni artırmak için hem de vatandaşlar arasındaki sosyal mesafeyi korumak için bazı tedbirler alındı. Özelikle toplu taşımalar başta olmak üzere her yere dezenfaktanlar yerleştirildi. Bu işin şakası olmadığı her alanda anlatılmaya çalışıyor, hijyen kuralları başta olmak üzere, tedbirler tüm hızıyla sürerken vatandaşların uyum sağlaması konusunda, bazı sıkıntılar yaşanıyor?
GÜNÜN SÖZÜ: Her şeyin başı sağlık lütfen daha duyarlı olalım?