Osman YİĞİT


MARKETLERİN ZAM OYUNLARI

Market fiyatlarına organize şekilde yapılan zamlar asgari ücretlere gelen zamları bir anda eritti.


İstedikleri zammı yapıyorlar"
Doların yükselişini fırsat bilen marketlerin zam oyunu, Zincir Marketlerden başlayarak sokak arası bakkallara kadar devam etti.
Marketler fahiş oranlarda kar ile ürünlerini satarak halkı hiç düşünmüyor. Kar yağmasını da bahane eden esnaflar toptancıları bahane göstererek, her gün ayrı bir zam yapıyor denetimin yetersiz kaldığı esnaflara kesilen cezalarda caydırıcı olmuyor. 
"Büyük depoları olan 'zincir' Marketler, raflara ürün koymak istemiyor. Stokçuluk yapıyor, haksız kazançlar elde ediyorlar" Her yönden vatandaşın cebine girmeden biten maaşlara birde işsizlik eklenince her şey arap saçına dönüyor.  
işsizlik günümüzün en büyük sorunları arasında birinci sırada geliyor. asgari ücrete getirilen 100%52 lik zam yüzünden işverenler çalışanlarını çıkarmak zorunda olduklarını belirtirken Türk İşçiler yerine bu açığı, Afganlar Suriyeliler ile çalışmaya devam edeceklerini söylüyorlar. bir Türk işçiyi En beş bin TL den çalıştırmak durumunda olan, işveren Sigortası ile birlikte 8 bin tl yi bulan masrafları yüzünden İşçilerini çıkarmak zorunda olduğunu veya küçültemeye gideceklerini bildiriyorlar.Anlayacağın Vatandaş Kaderi ile Baş başa Bırakılmış