Osman YİĞİT


NAMAZA DAVETİ EZAN YAPAR

Ayasofya da ilk Cuma namazı Kılındı. Bin bir türlü bahaneyle, namaza katılmayan CHP ?li İYİ Parti genel başkanları katılmadı İstanbul Büyük Şehir büyükşehir belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Ankara? da toplantısı olduğu için bahane olarak, Davet Gelmedi


İyi parti genel başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi ve deva partisi, genel başkanları? da Allahın Davetine İnsanlardan davet yok diyerek Gelmedi?
Sağ ve solu kucaklayarak, herkesi bir bayrak altında ötekileştirmeden, bir arada adaletli bir şekilde yöneteceğini savunan kendini sağcı olarak ifade eden Genel Başkanlar, Ayasofya ile Millet sizin Hangi Bayrağa selam verdiğinizi gördü?.
Müslüman ülkelerin en büyük, belirtisi ezan sesidir, ezan sesini duyan her Müslüman namaza hali hazırda devatli olur inancımız gereği?.

CHP´li Muharrem İnce, Ayasofya Camii´nde kılınacak ilk cuma namazı için vatandaşların arasında namazını kıldı. Bu gerçekten de CHP ?de Sağ düşüncelerin olduğunu gösteren bir kareydi.
Bu kare bir çok kişinin Allah?ın Davetine insanlardan yani Allah? ın yarattığı kullardan davet gelmemesinin ne kadar önemsiz olduğunu gösterdi.
Ben burada Muharren İnce?yi kutluyorum, CHP ?de halen bir umut olduğunun , Göstergesi Muharrem İnce ? CHP ?den Ayrılarak bir parti kursa CHP ? de bulunan sağ düşünceleri aynı çatı altında toplayabilir, bu da çok partili demokratik bir, yönetimin Türkiye Siyasetine taze Kan olarak, farklı mozaikleri içinde bulunduran demokratik yönetim şeklinin, göstergesi olur?.