Altınordu Belediyesi'nden Çalışan Anneleri Sevindiren Çalışma
BAŞKAN TEPE KREŞ PROJESİNİ YERİNDE İNCELEDİ
Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, seçim döneminde çalışan annelere sözünü verdiği Kreş ve Gündüz Bakım Evi'nin yapılacağı Karapınar Mahallesi'nde 2 bin 250 metrekarelik alanda incelemelerde bulundu. Başkan Tepe, "Altınordu Belediyesi Rıfat-Şükran Çabuk Kreş ve Gündüz Bakım Evi hem ailelerimizin yükünü hafifletecek hem de bölgemizdeki çalışma hayatına dinamizm katacak" dedi.
Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Karapınar Mahallesi'nde 2 bin 250 metrekare alan üzerinde inşa edilecek Altınordu Belediyesi Rıfat-Şükran Çabuk Kreş ve Gündüz Bakım Evinin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Çocukların güvenli ve modern ortamlarda eğitim almasını sağlarken aynı zamanda kadınların iş hayatına katılımını destekleyecek olan Kreş ve Gündüz Bakım Evi ile ilgili bilgi alan Başkan Ulaş Tepe, kreş ve gündüz bakım evinin hem ailelere hem de bölgeye önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Kreşin Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan anneler başta olmak üzere tüm çalışan kadınlara hitap edeceğini ifade eden Başkan Tepe, Altınordu'da sosyal belediyecilik anlayışıyla çocuklara ve kadınlara yönelik projelerin artarak süreceğini ifade etti.
BAŞKAN TEPE: BÖLGEDEKİ ÇALIŞMA HAYATINA DİNAMİZM KAZANDIRACAK
Çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Tepe, "Altınordu'muzda sosyal belediyecilik anlayışımızı güçlendirecek önemli bir çalışmayı daha hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz. Karapınar Mahallesi'nde 2 bin 250 metrekarelik alan üzerinde inşa edeceğimiz Altınordu Belediyesi Rıfat-Şükran Çabuk Kreş ve Gündüz Bakım Evi ile çocuklarımızı güvenli, modern ve çağdaş bir eğitim ortamında geleceğe hazırlarken, aynı zamanda kadınlarımızın iş hayatına daha aktif ve güçlü bir şekilde katılım göstermelerine destek olacağız. Kreşimiz hem ailelerimizin yükünü hafifletecek hem de bölgemizdeki çalışma hayatına dinamizm kazandıracaktır. Bizler, Altınordu Belediyesi olarak sadece bugünü değil yarınları da düşünen, toplumun her kesimine dokunan projeler üretmeye devam ediyoruz. Kadın ve çocuk dostu bir şehir hedefimiz doğrultusunda, bu gibi yatırımlarımızı artırarak sürdürmeye kararlıyız. Bu vesileyle kreşimizin yapılmasına destek veren hayırsever Rıfat Çabuk amcamıza yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.
106 ÇOCUK EĞİTİM GÖRECEK
Projede 585 metrekare kapalı alan, 395 metrekare çocuk oyun bahçesi ve 13 araçlık otopark bulunacak. Toplam 106 çocuğun eğitim göreceği kreşte, 4 etkinlik odası, oyun ve uyku odası, yemekhane, mutfak, idari ofisler ve ilk yardım odası yer alacak. Modern tasarımı ve donanımlı yapısıyla dikkat çeken Altınordu Belediyesi Rıfat-Şükran Çabuk Kreş ve Gündüz Bakım Evi, tamamlandığında Altınordu'da kadın istihdamının artırılmasına ve çocukların çağdaş eğitim imkanlarına ulaşmasına katkı sağlayacak.