KEMPO TÜRKİYE MİLLİ TAKIMDAN BAŞARI HİKÂYESİ

Türkiye Kemposavunma sporları Federasyonu tarafından EuropeanKempo Championship 2022 çeşitli ülkelerin kulüp başkanları, yöneticileri ve sporcuların katılımı ile 24-30 Ekim arası düzenlenen maçlar da başarıya imza attı.

SPOR 23.11.2022 20:37:00 0
 KEMPO TÜRKİYE  MİLLİ TAKIMDAN BAŞARI HİKÂYESİ

Antalya’da gerçekleştirilen IKF İnternationalKempo Federasyonu ve Türkiye Kemposavunma sporları Federasyonu tarafından EuropeanKempo Championship 2022  çeşitli  ülkelerin kulüp başkanları, yöneticileri ve sporcuların  katılımı ile 24-30  Ekim arası  düzenlenen maçlar da başarıya imza attı.Sporcular üstün performansları karşısında dereceye girenler madalyalarını aldı.

 

            Türkiye Kempo Federasyonu ve IKF Uluslararası Amatör Kempo Federasyonu faaliyet programında yer alan Kempo Avrupa Şampiyonası müsabakaları 24-30 Ekim 2022 tarihleri arasında Antalya’nın Kemer ilçesinde yapıldı.

Avrupa Kempo Şampiyonası’na Türkiye Kempo Milli Takımı olarak katılım sağlayan, 1 Federasyon Başkanı, 1 Genel Sekreter, 1 Federasyon Başkan Yardımcısı, 1 Teknik Koordinatör, Kafile Başkanı, 1 Teknik Direktör, 1 MHK Başkanı, IKF Hakemi, 8 Milli Takım Antrenörü, 1 Organizasyon Sorumlusu, 6 İdareci, 1 güvenlik görevlisi, 42 sporcu ile katılım sağladı.

Kempo şampiyonluk müsabakasına kadın, erkek, çocuklar  (Minikler-yıldızlar)  alt gençler, üst gençler; U23 ümitler, büyükler kategorilerine göre maçta yerlerini aldılar.

Sporcular AvrupaKempo Şampiyonası’nda Kata, Weapon Kata, Semi, Full, Submission, Self

Defense, Knockdown stillerinde yarışmışlardır. Yapılan yarışmalar sonucunda

Kata: 2 altın, 3 gümüş, 8 bronz,

Weapon Kata: 4 altın, 3 gümüş, 3 bronz,

Semi: 8 altın, 10 gümüş, 18 bronz,

Full: 13 altın, 8 gümüş, 15 bronz,

Submission: 5 altın, 9 gümüş, 11 bronz,

Self Defense: 4 gümüş, 3 bronz,

Knockdown: 2 bronz,

Madalya kazanarak takım halinde Avrupa Şampiyonu olmuştur. Toplam madalya sayılarını: 32 altın, 37 gümüş, 60 bronz alan sporcular ülkeye kazandırdıkları başarı ile evlerine döndüler.

Türkiye Kempo savunma sporları Federasyonunun açıklamasına göre, Antalya’da düzenlenen müsabakada Nurhak Günleri altın madalya, Altuğ Sarı gümüş madalya, Ali Rıza Koç gümüş madalya sporcular bir altın ve dört gümüş madalya kazandı.