Tarih: 14.02.2023 22:00

acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardım yapacağız

Facebook Twitter Linked-in

Vatandaşlarımıza ilave destekler de yapacağız. Devlet ve millet olarak el ele vererek hiçbir mağdur ve mazlumu sahipsiz bırakmayacağız." ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca "Mart başı itibarıyla 30 bin konutun inşasına hemen başlıyoruz" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin koordine edildiği AFAD Merkez Binası'nda gerçekleştirilen Kabine toplantısı 4,5 saat sürdü. Görüşmeye deprem bölgesinde görev yapan bakanlar video konferans yöntemiyle katıldı. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerin yakınlarına yapılacak yardımları paylaştı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"İlk etapta oturulamaz hale gelen hane başına 15 bin lira taşınma ve 5 bin lira ile 2 bin lira arasında kira yardımı. Hane başına 10 bin lira destek yardımı yapacağımızı açıklamıştık.

"DEPREMZELERİN YAKINLARINA 100 BİN LİRA NAKDİ YARDIMDA BULUNUYORUZ"

Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına, acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz. Vatandaşlarımıza ilave destekler de yapacağız. Devlet ve millet olarak el ele vererek hiçbir mağdur ve mazlumu sahipsiz bırakmayacağız.

"BANKACILIK SEKTÖRÜNDEN 50 MİLYAR LİRALIK YARDIM"

"KREDİ GARANTİ FONU KEFALETLİ KAYNAKLAR HAZIRLANDI"

"AFAD'A YAPILAN 8,3 MİLYARLIK YARDIMI DEPREM BÖLGESİ İÇİN KULLANIYORUZ"

"AFAD'A 136,5 MİLYON LİRALIK BAĞIŞ KARARI ALDIK"

"MART BAŞI İTİBARIYLA 30 BİN KONUTUN İNŞASINA HEMEN BAŞLIYORUZ"




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —