Deniz Köken, Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının test sürüşlerine katıldı

Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, Türkiye´nin ilk yerden enerji beslemeli Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının test sürüşlerine katıldı.

21.03.2019 11:34:51 0
Deniz Köken, Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının test sürüşlerine katıldı

Balat´ta başlayan test sürüşlerine AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken´in yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Fatih Belediye Başkan adayı Mehmet Ergün Turan katıldı.

"EYÜPSULTAN´I BOYDAN BOYA DOLAŞACAK?/resimler/2019-3/21/1138343158206.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, programda yaptığı konuşmada ?Fatih ve Eyüpsultan ilçelerimizi boydan boya dolaşacak bu raylı sistemimizi inşa ederek inşallah Haliç´imizin güzelliğine güzellik katmış olacağız. Bu hat İstanbul´a turistik amaçla gelenler adına da geldikleri zaman o tarihi yerleri görme anlamında da bir fırsat sunmuş olacak. Bu hattımız hafif raylı sistem, tramvay? dedi.

?YERLİ VE MİLLİ ARAÇLARLA İŞLEYECEK?

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının yerli ve milli araçlarla işleyecek olduğunu belirten Uysal şöyle devam etti: ? Bu hattımızın özelliği Türkiye´de ilk defa enerji beslemesi havadan değil, yerden beslemeli bir hat. Yani bu hattımızda tarihi alanlardan geçerken görüntü kirliliği oluşturmama adına hiçbir direk yok. İlk defa Türkiye´de böyle bir hat var. Bu hattımız üzerinde işleyecek olan araçlarımız yerli ve milli araçlar Türkiye´de imal edilen araçlarımız olacak.?