EYSAM´da, Prof. Ekrem Nezih Eldem´i Anma Programı

Eyüpsultan Belediyesi Eyüpsultan Araştırma Merkezi´nde (EYSAM) düzenlenen bir toplantıda Prof. Ekrem Nezih Eldem anıldı.

27.08.2019 16:35:19 0
EYSAM´da, Prof. Ekrem Nezih Eldem´i Anma Programı

Anma programına Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte Eldem´in oğlu Yüksek İç Mimar Nejat Eldem, torunu Yüksek İç Mimar Deniz Eldem Akpınar, yeğeni Rezzan Altuner, Yüksek Mimar Gülnur Kadayıfçı, asistanı ? öğrencisi Melih Kamil, Prof.Dr. Emel Geçkinli, Eyüp Belediyesi İlk Planlama Müdürü Yüksek Mühendis Mimar Misket Yılmaz, Eyüp Belediyesi ilk Planlama Müdür Yardımcısı ve Eldem´in öğrencisi Yüksek Mimar Fahrünnisa Ensari Kara, Tarihi Türk Evleri Koruma Vakfı Başkanı Yüksek İç Mimar Uğur Deniz Sökmen, Etüd Proje Müdürü Yüksek Mimar Ayşe Zengin, Eldem´in öğrencisi Mimar Raif Doğan, Mimar Serap Alioğlu, Yüksek Ziraat Mühendisi Köroğlu Alioğlu, Mimar Havva Sunaçoğlu, Mimar Behiye Saygı, Halit Akman, İnşaat Yüksek Mühendisi Fatma Sevil Malcıoğlu, Eyüpsultan Belediyesi/KUDEB Yüksek Mimar Tuğba Keskin, turizmci Gültekin Toptaş, Oğuzhan Doğan ve Eyüpsultan Belediyesi/KUDEB Azize Hande Çelik katıldı.

Eyüpsultan Araştırma Merkezi olarak Eldem´in aziz hatırasını anmak amacıyla düzenlenen toplantıda, Eyüp Sultan Camii ve Yakın Çevresi´nin nasıl planlanması konusundaki makalesi, onun yaşamını konu alan Eyüp´e sevdalı bir Eyüp´lü Nezih Eldem isimli bir tebliğ ve Prof. Nezih Eldem´in Eyüpsultan için yaptığı çalışmaları (gerçekleşen / gerçekleşmeyen) konu alan bir makale konuklara sunuldu.

 

PROF. EKREM NEZİH ELDEM KİMDİR?

Prof. Ekrem Nezih Eldem, Eyüpsultanla özdeşleşmiş bir isim. Eyüpsultan´da doğmuş. Yaşamının son 17 yılında doğduğu yere hizmet etmek için yılmadan yorulmadan çalışmış, düşünmüş, proje geliştirmiş, hatalı uygulamalara çekinmeden müdahale etmiştir.

 

Turgut Cansever´in ifadesiyle, Nezih Eldem, Akademi´de Sedad Hakkı´nın öğretisiyle gelişen sivil mimariyi, tarihi bölgeleri koruma anlayışını, henüz yeni kurulan İTÜ Mimarlık Fakültesi´nde böyle bir anlayış yokken buraya taşımak amacıyla, bazı sıkıntılara ve tepkilere rağmen uğraş vermiştir .Yaşamı boyunca doğru bildiği konuda mücadele etmekten çekinmemiştir.