Tarih: 08.12.2017 16:40

BAYRAMPAŞA KUDÜS İÇİN TEK YÜREK

Facebook Twitter Linked-in

Bayrampaşa, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve Amerikan büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararına büyük tepki gösterdi. Cuma namazı sonrası Bayrampaşa Merkez Camii önünde bir araya gelen ilçe protokolü ile yüzlerce kişi Amerika ve İsrail’i protesto etti.

Gösterinin sonunda basın açıklaması yapıldı ve Filistin halkı için dua edildi.

Protesto gösterisine Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Kemal Oğuz Kıdıl, Bayrampaşa Müftüsü Yılmaz Küçük, Bayrampaşa belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, AK Parti Bayrampaşa Gençlik Kolları Başkanı Ozan Karadeniz, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

“KARAR BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR”
Bölgede kalıcı barışın sağlanması için Amerika ve İsrail’i karardan vazgeçmeye çağıran Başkan Aydıner, “Trump’ın açıklaması bizim için de dünya için de yok hükmündedir. Alınan bu karar bölgeye barış ve huzur getirmeyeceği gibi, istikrardan yoksun olan Ortadoğu’yu kesin ve keskin bir kaosun tam ortasına atacaktır. Birleşmiş Milletler kararları ile belirlenen Kudüs'ün statüsü değiştirilemez. Kudüs ilk kıblemiz, ortak değerimizdir. Bu ortak değerin, zulüm olup yağacak olan bir maceraya alet edilmesine aklıselim hiçbir birey ve hiçbir devlet tarafından onay verilmeyeceği kanaatindeyiz” dedi.


Kaynak: Bayrampaşa Belediyesi











Orjinal Habere Git
— HABER SONU —