Tarih: 23.03.2021 00:02

BAŞKAN AYDINER DOWN SENDROMLULARLA BULUŞTU

Facebook Twitter Linked-in

Down sendromlu gençlerle zeybek oynayan Başkan Aydıner, “Gülen yüzleriyle hayatımıza renk katan down sendromlu evlatlarımız ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Başkan Atila Aydıner, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla özel bir eğitim kurumunun düzenlediği etkinlikte down sendromlu çocuklar ve gençlerle bir araya geldi. Etkinlikte zeybek oynayarak gönüllerince eğlenen down sendromlu gençlerin mutluluğuna ortak olan Başkan Aydıner, “Down sendromlu evlatlarımız sürekli gülen yüzleriyle hayatımıza renk katıyorlar. Biz onarı çok seviyoruz, onlar bizim en büyük zenginliğimiz” dedi.

Başkan Aydıner, etkinliğin sonunda down sendromlu çocuklara ve gençlere hediye takdim etti.

BİZDEN ‘BİR’ FAZLALAR
Down sendromlu çocukların özellikleri, eksikliklerinden değil fazlalıklarından… Bizden 1 fazla dünyaya geliyorlar. Hepimizin hücreleri 46 kromozoma sahipken onların hücrelerinde 47 kromozom var. Bu nedenle yüz ifadeleri biraz daha değişik, bazı şeyleri daha zor anlıyorlar, çoğu yaşamak için desteğe ihtiyaç duyuyor. Down Sendromu deniyor hastalıklarının adına. Hayatın içinde zaman zaman yolda annesinin elinden çekerek yürürken gördüğümüz, sonra da unutup gittiğimiz çocuklar onlar… Aslında çocuk değil çoğu. 20’li hatta 30’lu yaşlarındalar. Neredeyse hiç yaşlanmıyorlar ve hep gülen bir ifadeyle karşımıza çıkıyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —