BAYRAMPAŞA'DA 23 NİSAN COŞKUSU

Bayrampaşalı STK’lardan oluşan ‘Bayrampaşa 100. Yıl Platformu’ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle coşkulu bir Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirdi.

İstanbul 25.04.2023 21:07:00 0
BAYRAMPAŞA

Cumhuriyetin 100’üncü yılı için “Bayrampaşa 100. Yıl Platformu” adı altında ilk kez bir araya gelen ilçedeki sivil toplum kuruluşları (STK), yıl boyu sürecek bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. Açılış ise 23 Nisan yürüyüşüyle yapıldı. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir araya gelen dernekler, meslek odaları, kuruluşlar, siyasi partiler ve spor kulüpleri, hep birlikte “Bayrampaşa’da omuz omuzayız” mesajı verdi.
Bayrampaşalıların da davet edildiği yürüyüş, Muratpaşa’dan başlayarak Belediye Binasının önünde son buldu. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşe ilgi büyük oldu. 120 metrelik Türk bayrağının açıldığı yürüyüşte, kortej Demirkapı Caddesi’nin neredeyse tamamını kapladı. Vatandaşlar pencerelerine çıkarak korteji selamladılar ve ellerinde Türk bayraklarıyla a23 Nisan coşkusuna ortak oldular.
‘ÖZEL BİR YILDAYIZ’
Platformun Başkanı Bekir Önder ise yürüyüşe ilişkin yaptığı açıklamada, “Özel bir yıldayız. Cumhuriyetimizin 100. yılına tanıklık ediyoruz. Bayrampaşa da bu anlamda özel bir ilçe. 81 ilden gelen vatandaşlarımızla yıllardır huzur ve barış içinde yaşıyoruz. Acılarımız ve sevinçlerimiz ortak. STK’larımızla 100’üncü yılımızı yıl boyunca coşkuyla kutlayacağız” diye konuştu.