ÇORBA ÇEŞMELERİ´NDEN MUTLULUK AKIYOR

Esenler Belediyesi´nin Çorba Çeşmeleri´nden akan çorbalarla Esenler halkına her gün 2 bin bardak sıcacık çorba ikram ediliyor.

29.01.2019 16:35:17 0
ÇORBA ÇEŞMELERİ´NDEN MUTLULUK AKIYOR

Esenler Belediyesi İşletme Hizmetleri Müdürlüğü´nün, sosyal dayanışmanın başarılı bir örneğini sunduğu Çorba Çeşmeleri´nden her sabah mutluluk akıyor. Her gün saat 06.00´dan itibaren Esenlerliler´in sabah çorbaları Esenler Belediyesi´nden geliyor. İnsan sirkülasyonunun ve trafiğin yoğun olduğu yerlerde bulunan Çorba Çeşmeleri´nden sabah erken saatte okula ve işe giden vatandaşlar için sıcak sıcak çorba akıyor, böylece Esenler´de kimse okuluna ve işine kahvaltısız gitmiyor.

HER GÜN 2 BİN BARDAK ÇORBA/resimler/2019-1/29/1639161593014.jpg

İlçede biri Esenler Metrosu´nda, ikisi Kazım Karabekir ve Havaalanı Mahalleleri´ndeki otobüs duraklarında ve biri de Turgutreis Meydanı´nda olmak üzere toplam 4 Çorba Çeşmesi bulunuyor. Mercimek, tarhana, yayla ve domates olmak üzere dört çeşit çorbanın aktığı Çorba Çeşmeleri´nden Esenler halkına her gün 2 bin bardak çorba ikram ediliyor. Çeşmelerin musluklarından akan çorbalar, sağlıklı ve hijyenik şartlarda üretiliyor. Çorbalar 80°C´de sıcak duruyor.