Tarih: 18.03.2019 23:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziosmanpaşa´da Coşkuyla Karşılandı

Facebook Twitter Linked-in

Gaziosmanpaşalılarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa´nın 24 Haziran´da bir destan daha yazdığını ve yüzde 59 ile 2002´den bu yana en büyük oy oranına ulaştığını anlattı.

"ÖNÜMÜZDEKİ 4,5 YILDA GAZİOSMANPAŞA´YI DA, İSTANBUL´U DA, TÜRKİYE´Yİ DE BERABER AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Erdoğan, ilçeye yapılacak projeler hakkında bilgiler vererek, vatandaşların 31 Mart´ta belediye başkan adaylarına güçlü destek vermelerini istedi. Erdoğan "İlçemizde aday gösterdiğimiz Belediye başkan adayımız Hasan Tahsin Usta kardeşimizi siz zaten yakından tanıyorsunuz. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım´ı zaten tüm Türkiye tanıyor. Binali Bey ile de Hasan Tahsin kardeşimle de yıllarca beraber çalıştık. İnşallah her ikisinin de kazanmasıyla birlikte önümüzdeki 4,5 yılda Gaziosmanpaşa´yı da, İstanbul´u da, Türkiye´yi de beraber ayağa kaldıracağız" şeklinde konuştu.

"GAZİOSMANPAŞA´NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİK"/resimler/2019-3/18/2356383047951.jpg

Erdoğan: "Gerek büyükşehir belediyemiz, gerek ilçe belediyemiz, gerekse kamu kurumlarımız vasıtasıyla Gaziosmanpaşa´nın çehresini değiştirdik. Eğitimde ilçemize 579 derslikli 66 okul inşa ettik. 710 öğretmen ataması yaptık. Bunun yanında 2 okulumuza kapalı spor salonu kazandırdık, 2 okulumuza da inşa ediyoruz. Sağlıkta 300 yataklı Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi ve 250 yataklı Gaziosmanpaşa Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile birlikte 4 sağlık tesisi inşa ettik" dedi.

"2 BİN 98 ARAÇ KAPASİTELİ 6 OTOPARK DAHA YAPIYORUZ"

Ulaşımda 15 km´lik Habipler-Edirnekapı-Topkapı tramvay hattını hizmete açtıklarını belirten Erdoğan, "Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının inşaatına devam ediyoruz. Gaziosmanpaşa- Silahtarağa tünelini hizmete sunduk. Gaziosmanpaşa´ya 4 yeni yol, 9 adet köprü kazandırdık, kavşak ve bağlantı yollarını açtık. TEM Otoyolu Metris Kavşağı Bağlantı Yolları ve Köprülü Kavşak inşaatına devam ediyoruz. 160 araç kapasiteli Cebeci Kat Otopark´ını tamamladık, 2 bin 98 araç kapasiteli 6 otopark daha yapıyoruz" diye konuştu.

"5 BİN KONUTUN İNŞAATINA BAŞLIYORUZ"

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde 2 bin 460 konutu bitirip hak sahiplerine teslim ettik. Bu yıl 2 bin 630 konutu daha teslim ediyoruz. 5 bin konutun da inşaatına başlıyoruz. Gaziosmanpaşa Engelliler Merkezi´ni hizmete açtık. 70 bin metrekarelik bir millet bahçesini, kapalı yüzme havuzu ve spor kompleksini, Barbaros Hayrettin Paşa Gençlik Merkezi´ni, kapalı pazar yeri ve otoparkını, Zat-ı Gül Kadın Kültür Merkezi´ni, bin kişilik etkinlik merkezini tamamlayıp sizlerin kullanımına sunduk. Poligon Zeminaltı Otoparkı ve Millet Kıraathanesi´nin, Gaziosmanpaşa Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi´nin, Gaziosmanpaşa Stadyumu ve otoparkının, 500 Evler Enerji Aktarma Merkezi´nin inşaatına başladık."

GAZİOSMANPAŞALILARA MÜJDELERİNİ SIRALADI

Yeni dönem projeleri hakkında Gaziosmanpaşalılara müjdeler veren Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde Vezneciler-Gaziosmanpaşa-İstanbul Havalimanı metro hattını, Fevzi Çakmak Millet Bahçesi´ni, Küçükköy Nikah Salonu, Tiyatro ve Kültür Vadisi´ni, Gençlik ve Spor Vadisi´ni hayata geçiyoruz. Bunların yanında Engelli Yaşam Merkezi´ni Karadeniz Spor Kompleksi Zeminaltı Otoparkı ve Kapalı Pazar Yeri´ni, Fetih Parkı Zeminaltı Otoparkı ve Millet kütüphanesini ve her mahallemize otoparklar inşa ediyoruz" dedi. Erdoğan, Rami Kışlası´nın da ele alındığını anlatarak, o bölgeye 6 milyon cilt kitap alacak şekilde Türkiye´nin en büyük kütüphanesinin inşa edileceğini dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —