Dijitalleşme ve teknolojinin gelişmesine paralel çalışma yaşamı ve iş yapış şekilleri değişime uğruyor.

dijital, iş yaşamı daha mobil hale geliyor. Her türlü ticari, hukuki yazışma ve belge paylaşımlarını, gönderildiği biçimde koruyan, alıcının kim olduğunu tespit eden ve gönderilen içeriğin değişmemesini ve güvenli hale geliyor.

YAŞAM 13.04.2021 20:37:00 0
Dijitalleşme ve teknolojinin gelişmesine paralel çalışma yaşamı ve iş yapış şekilleri değişime uğruyor.

Özellikle son yıllarda sıklıkla gündeme gelen KEP, ticari kuruluşlar yanı sıra kişisel kullanım oranları ile de dikkat çekiyor.

KEP en kısa anlatımıyla iadeli taahhütlü gönderi gibi deliller üreten, kullanım için e-imza gerektiren ve yasal geçerliliği olan güvenilir e-posta olarak tanımlanıyor.  Resmi yazışmalar ya da sözleşmeler gibi birçok resmi evrak akışını dijital ortamda güvenli ve hızlı şekilde sağlayan sisteme KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) adı veriliyor. KEP, her türlü ticari, hukuki yazışma ve belge paylaşımlarını gönderilen biçimde koruyor, alıcının kim olduğunu kesin olarak tespit ediyor, içeriğin kesinlikle değişmemesini sağlayarak yasal geçerli ve güvenli, kesin delil haline getiriyor. KEP kullanan kurumların ya da şahısların iş veya kamu ile yazışmalarını yürütmek için fiziki bir adrese ihtiyacı olmuyor. Olması gereken sadece KEP adresi ve internet.