Tarih: 25.02.2021 00:17

Doktorun rüşvet çarkı! Geriye dönük rapor hizmeti!

Facebook Twitter Linked-in

Doktor A.K.’nin şüphelilerle rüşvet karşılığı sahte rapor vermek üzere gerçekleştirdiği buluşmalar adım adım takip edildi. Polis, fotoğrafla rüşvet buluşmalarını belgeledi. İddiaya göre şüpheli doktor, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden bir infaz memuru tarafından kendisine yönlendirilen kişileri, geriye dönük hazırladığı sahte raporları poliklinik defterine işlemek için klinik çalışanlarından gizlice defteri dışarı çıkarıp bir müddet sonra geri getiriyordu. Olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

İstanbul Arnavutköy’de bir doktorun açık cezaevinden izinli olarak çıkan hükümlülere rüşvet karşılığında geriye dönük rapor verdiği ortaya çıktı. Skandal rüşvet olayı Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü İnfaz İşleri Komisyonu raporuyla ortaya çıktı. İddiaya göre infaz işleri bazı denetimli serbestlikle bırakılan hükümlülerin serbestlik kurallarına uymadığını fakat bir müddet sonra geriye dönük şekilde orijinal belgeyle düzenlenmiş istirahat raporu getirmeye başladıkları belirlendi.

İstanbul Arnavutköy merkezindeki birden fazla hükümlünün bu şekilde aynı doktor tarafından rapor sonucu usulsüzlük olduğunu düşünen infaz müdürlüğü durumu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ihbar etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —