Fırsatçılar bu kez de havaların soğumasını bahane etti:

Halde 1, markette 4 TL

YAŞAM 21.01.2021 12:26:00 0
Fırsatçılar bu kez de havaların soğumasını bahane etti:

Daha önce dolar ve korona bahanesini öne sürerek fahiş fiyat artışı yapan fırsatçıların yeni bahanesi şaşkınlık yarattı. Havaların soğumasını ve kar yağışını bahane eden fırsatçılar anında harekete geçti. Halde 1 TL'ye satılan sebzelerin fiyatı marketlerde 3-4 kat arttı.

Türkiye genelinde etkisini gösteren soğuk hava ve ardından gelen kar sebze meyve fırsatçılarını da açığa çıkardı. Halde kilosu 1 TL olan birçok sebzenin fiyatı market raflarındaki yerini aldığında 3-4 katına çıktı.

ISPANAK HALDE 2, MARKETTE 8 LİRA

Özellikle kış sebzesi olarak bilinen ve hallerde fiyatı 1,5 ila 3 TL arasında değişen, pırasa, ıspanak, havuç, beyaz ve kırmızı lahana, karnabahar fiyatlarının artması dikkat çekti. Buna göre, İstanbul halinde kilosu 1 TL'den satılan havuç marketlerde 4 lira; halde 2 TL olan ıspanak markette 5 ila 8 TL; 2 TL olan karnıbahar 4 TL; halde 1 TL olan beyaz ve kırmızı lahana 3 ila 5 TL; halde 3 TL olan pırasa markette 7 liradan satışa sunuluyor. 

KAVANOZA GİREN ÜRÜNÜN FİYATI 5-10 KAT ARTIYOR

Marketlerin manav tezgahında satışa sunulan bu ürünler, eğer pakete ya da kavanoza giriyorsa ürünlerdeki fiyat farkı 5 hatta 10 katına dahi çıkıyor. Her kar yağdığında fırsatçılığın ortaya çıktığına dikkat çeken üretici ve halciler, "Bu fiyatlar ne üreticide var ne de hallerde. Bu durumun acilen önüne geçilmeli" diyor.