Gelecek Partisi'nden Ekrem İmamoğlu Mesajı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan davanın duruşması bugün İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görüldü.

SİYASET 11.11.2022 21:21:00 0
Gelecek Partisi

. Davanın siyasi bir dava olduğuna ilişkin çok sayıda eleştiri yapılıyor. Bu konuya bir eleştiri de Gelecek Partisi’nden geldi. İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda; "siyasi rekabetlerimizi sandıkta yaşayalım" mesajı verdi.

 

İsa Mesih Şahin’in konuşması şöyle:

 

"Sevgili İstanbullular; Cuma günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu'na açılan davanın duruşması yapıldı. Gönül ister ki; siyasi rekabetlerimizi sandıkta yaşayalım. Gönül ister ki; ülkemizde siyasi rekabetten dolayı kimse yargılanmasın, ceza almasın. Bu sorunun önemli bir mağduru da Sn. Cumhurbaşkanıdır. Okuduğu bir şiirden dolayı ceza verilip, Pınarhisar Cezaevi'ne gönderilmesini Türkiye unutmadı. Ama görüyoruz ki; kendileri unutmuş. Ülkeyi yönetenler güç eline geçince siyasi rakiplerini yargı yoluyla oyun dışında bırakmanın derdine düşmüş. Yapmayın, milletin iradesini yok saymayın. Hukuku, siyasetin üzerinde bir sopa olarak tutmayın. Hukuku yok sayan bu anlayışın kazananı olmaz. Ama kaybedini Türkiye olur. Demokrasi kaybeder, adalet kaybeder ve Türkiye kaybeder. Biz istiyoruz ki; demokrasi kazansın, hukuk kazansın siyasi rekabetler sadece sandıkta yaşansın. Millet iradesinin üstünde hiç bir güç olmasın."