Kurdoğlu Hacı Hafız Kabri Başında ve Adının Verildiği Meydanda Anıldı

Milli Mücadele Kahramanı, 42. ve 47. Giresun Gönüllü Alayları Müftüsü Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, Bulancak Belediyesi tarafından hazırlanan anma programı ile anıldı.

YAŞAM 26.05.2024 20:24:00 0
Kurdoğlu Hacı Hafız Kabri Başında ve Adının Verildiği Meydanda Anıldı

Sabah, Küçüklü köyünde bulunan kabri başında Bulancak Orta Camii İmam Hatibi Aydın Kılıç’ın okuduğu Kuran-ı Kerim ve duayla anılan Kurdoğlu için, Cuma namazının ardından da Bulancak Eski Cami yanında adıyla anıldığı meydanda anma programı düzenlendi.

 

Giresun Milletvekili Nazım Elmas, Bulancak Kaymakamı Ünal Koç, Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Eski Milletvekilleri Bülent Bektaşoğlu, Mustafa Yaman, Rüstü Kurt, Osman Ağa’nın torunu ve Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi İsmail Cem Feridunoğlu, davetliler, ilçe protokolü ve Bulancaklıların katıldığı anma programı; saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Eski Cami İmam Hatibi Muhammet Küçük’ün Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra programın sunuculuğunu da yapan Bulancak Belediyesi Basın Yayın Personeli Zafer Çamaltı tarafından Kurdoğlu Hacı Hafız’ın hayat hikayesi okundu. Program aile adına Gültekin Kurdoğlu, Eski Giresun Milletvekili Av. Rüştü Kurt, Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, Giresun Üniversitesi Emekl Öğretim görevlisi Ahmet Gürsoy, Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç ve Bulancak Kaymakamı Ünal Koç’un konuşmalarıyla devam etti.

 

Kurtuluş mücadelesinde büyük yararlılıklar ve kahramanlıklar gösteren Kurtoğlu Hacı Hafız’ı şükran ve rahmetle andıklarını ifade eden Belediye Başkan Necmi Sıbıç, bugünümüzü bizlere hediye eden büyüklerimizi asla unutmayacak ve hatıralarını yaşatmaya devam edeceğiz. Katılan herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.

 

Program Recep Hıdır tarafından kaleme alınan “Kurdoğlu Hacı Hafız” Biyografi kitabının imzalanması ve dağıtımı ile sona erdi.