Tarih: 19.01.2021 23:55

MARKETLERDE FİYATLAR EL YAKIYOR:

Facebook Twitter Linked-in

Asgari ücretlerin açıklanmasıyla birden bire fiyatları 100 % 30 artıran marketler, Asgari ücretler çalışnanın cebine girmeden , marketlerin kasasına girmeyi başardı. 
işsizliğin halt safada olduğu milletin geçim sıkıntısı yaşadığı bu günlerde, bir darbede marketlerden geldi. 
temel ihtiyaç malzemelerine, Her geçen gün zam uygulayan Marketler, kasasını doldurmaya yetmedi. 
Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Marketlerde fiyatlar düşmüyor, hesabını sorarız demişti. ancak bu açıklama bile Marketleri Durdurmaya yetmedi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bakıyorsunuz marketlerde hala bütün sebze meyve vesairede fiyatlar düşmüyor. Onlar hala yükseliyor. Bunu neyle izah edeceğiz? Bunun ahlaki bir temeli olabilir mi? Bu marketlerde eğer kalkıp benim halkımı sömürme mücadelesini devam ettirenler varsa bunun hesabını sorma görevi de bizimdir bunun hesabını sorarız'' demişti ancak aradan geçen sürede ne yazık ki marketler bir türlü geri adım atmadı. 
MARKET ZİNCİRLERİ OLANLAR BUNU FIRSATA ÇEVİRDİ:
Büyük Marketler zincirleri olanlar, hergeçen gün Zenginliklerine Zenginlik katmaya devam ediyor. ,
Geçen enelerde patates, Soğana Zam yaparak hükümete karşı milleti kışkırtmak için dopalarda çürümeye bırakanlar şimdi aynı şeyleri Temel Yaşam Malzemeleri için yapmaya başladı. 
BUNUN SEBEBİ DENETİMSİZLİK 
Serbest piyasa ekonomisi çerçevesinde istedikleri kadar zam yaparak yoksullaşan vatandaşları daha da yoksulllaştımak ve Bankaların kucağına atmak için elinden gelen zamları yapan Marketler, Milleti Bankaların kucağına atmak için gerekli tüm çabayı sarfediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —