MEB 2 Mart'ta başlayacak yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2 Mart'ta başlayacak yüz yüze eğitime ilişkin kapsamlı bir açıklamada bulundu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2 Mart'ta başlayacak yüz yüze eğitime ilişkin kapsamlı bir açıklamada bulundu.

GÜNDEM 2.03.2021 00:44:00 0
MEB 2 Mart

 Selçuk, açıklamasında, "2 Mart Salı günü itibarıyla salgın koşullarına göre tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimin başlanılması kararlaştırılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm Türkiye'nin merakla beklediği koronavirüsle mücadelede yeni normalleşme kararlarını duyurdu. Buna göre okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitim başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın detaylarını açıklamadığı yüz yüze eğitimle ilgili soru işaretleri Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen açıklamayla netleşti. Buna göre; 2 Mart Salı günü itibarıyla tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitime başlanacak. Düşük ve orta riskli illerde yüz yüze eğitime okul öncesi kurumlarda tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada 2 gün olacak.

SALGIN KOŞULLARINA GÖRE EĞİTİM-ÖĞRETİM 2 MART'TA BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında alınan kararlar doğrultusunda her alanda olduğu gibi eğitim ve öğretimde de il bazlı olarak yerinde karar uygulamasına başlanılmıştır. Bu kapsamda, 2 Mart Salı günü itibariyle tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim başlanılacaktır.