CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Ordu-Giresun havaalanında ve ilaçta yaşanan sorunlar ile derinleşen yoksulluğu dile getirdi.
Bu hafta Meclis'te yoğun bir mesai harcayan Milletvekili Gezmiş üç önemli konuya ilişkin olarak "Ankara'ya uçuş saatleri hem çok az hem de çok erken saatte ve aydınlatma sistemi yetersiz İLS sisteminin eksikliği nedeniyle havaalanındaki güvenlik sorunu. İlaç yokluğu, emeklinin ödediği ilaçta artan fiyat farkı sağlığa erişimini engelliyor. Dar gelirli yurttaşlarımız ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor" dedi.
TBMM'de ve tüm platformlarda her fırsatta sorunları dile getirerek çözüm yollarını anlatan CHP Giresun Milletvekili Eczacı Elvan Işık Gezmiş'in söz konusu konulara ilişkin konuşmaları şöyle:
ARTVİN-RİZE HAVAALANI’NA KURULAN İLS SİSTEMİ NEDEN ORDU GİRESUN HAVAALANI’NA KURULMUYOR??
SEFER SAYILARI ARTIRILSIN, UÇUŞ SAATLERİ DÜZENLENSİN, HAVAALANIMIZIN EKSİK EKİPMANLARI KURULSUN!
Ordu-Giresun Havaalanı'nın uçak saatleri vatandaşlarımızı mağdur ediyor. Ankara'ya yapılan uçuş saatlerinin haftanın beş günü sabah saat 05.10 ve, diğer iki gün ise sabah saat 05.10 ve 09.40'ta uçuş olduğu hâlde akşam uçuşu olmaması halkımıza âdeta bir çile yaşatmaktadır.
Bir an önce, her zaman yüksek yolcu kapasitesine sahip olan havaalanımızın uçuş saatleri düzenlenmeli ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına uygun hâle getirilmesi gerekmektedir.
Giresun'da kış aylarında hava şartları yağışlı ve yoğun sislidir. Ordu-Giresun Havaalanı'nda aydınlatma sistemi CAT-2 seviyesine yükseltilmediği ve aletli iniş sistemi cihazının kurulmaması nedeniyle özellikle kış aylarında çok sayıda uçuş iptali vatandaşlarımızı mağdur etmektedir, güvenlik sorununa sebep olmaktadır. Uçuş güvenliğimiz için havaalanımıza gerekli sistemlerin kurulmasını talep ediyoruz"
İLAÇ KRİZİ TOPLUM SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR!
Son yıllarda giderek derinleşen ilaç krizi, hastalarımızın tedavi süreçlerini aksatmakta ve toplum sağlığını ciddi şekilde tehdit etmektedir. Vatandaşlarımızın sağlığı için önemli olan ilaçlar çoğu zaman bulunamamakta, ayrıca bütçe uygulama talimatının oluşturduğu zorluklar ve her geçen gün artan fiyat farkları nedeniyle vatandaşımız için ilaca ulaşım her geçen gün maalesef daha da zorlaşmaktadır.
İlaç yokluğunun ciddi boyutlara ulaştığı ve halkımızın tedavi hakkına erişmekte büyük güçlükler yaşadığı ortadadır.
Bu durum, eczacılarımızın halk sağlığı için verdikleri çabayı sürdürebilme konusunda büyük zorluklar yaşamalarına yol açmakta, eczanelerin sürdürülebilirliği tehdit altına almaktadır.
Sağlık en temel insan haklarından biri olmasına rağmen Koruyucu sağlık hizmetleri alanında da ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Koruyucu sağlığa yeterli bütçe ayrılmadığı gibi, koruyucu sağlık hizmetlerinin bir hak olarak sunulması gerekirken, vatandaşlarımız yüksek fiyatlar ödemekte zorlanmaktadır.
DAR GELİRLİLER YOKSULLUKLA BOĞUŞUYOR!
"Toplumun en temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor.
Eğitim ve sağlık giderlerinin artan enflasyonla yükseldiği ülkemizde çok üzücü bir veri, son üç yılda 880 bin öğrenci üniversite eğitimini yarıda bırakmak durumunda kalmış. Üretime destek verilmiyor, vatandaşımız yetersiz asgari ücretle çalışmak zorunda kalıyor.
Türkiye'de 2003 yılında 2,8 milyon çiftçi varken bugün 2,3 milyon çiftçi var, 500 bin çiftçinin artması gerekirken maalesef azalmış. Hâl böyle olunca sağlıklı ve ucuz gıdaya ulaşmak da her geçen gün zorlaşmış. Üretimden neden uzaklaşıyoruz? Yoklukta kurulan şeker fabrikalarımız kapatıldı. Kendi seçim bölgem Giresun'da SEKA Kâğıt Fabrikası kapatıldı.
İnsan onuruna yakışan makul bir hayat yaşayabilmenin temel koşulları sağlanmalıdır.