ALTINORDU’DA YOL ÇALIŞMASINDA TARİHİ MEZARLAR BULUNDU

ALTINORDU’DA YOL ÇALIŞMASINDA TARİHİ MEZARLAR BULUNDU

BELEDİYELER 20.06.2025 06:46:22 0
ALTINORDU’DA YOL ÇALIŞMASINDA TARİHİ MEZARLAR BULUNDU

Başkan Ulaş Tepe duyurdu:

ALTINORDU’DA YOL ÇALIŞMASINDA TARİHİ MEZARLAR BULUNDU

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, kentte yapılan yol genişletme çalışması sırasında Roma veya Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen kiremit mezar kalıntılarının bulunduğunu duyurdu. Bölgede yol çalışmaları durdurulurken, arkeologlar tarafından yapılan kurtarma kazısında mezarların birinden kafa tası ve kemik parçaları çıktığı görüldü.

Altınordu Belediyesi, Akkese Mahallesi Bayraktaroğlu Sokak’ta mart ayında yol genişletme çalışması başlattı. Belediye ekiplerinin dün sürdürdüğü çalışma esnasında kepçenin küreğine kiremit parçaları takıldı. Durumun bildirilmesi üzerine Altınordu Belediyesi bölgedeki çalışmalarını durdururken, yetkililerce Ordu Müze Müdürlüğüne bilgi verildi. Hızla bölgeye ulaşan arkeologlar ve müze personeli, alanda yaptıkları ilk incelemelerde üst kısmı kiremitle kaplı, Roma ya da Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen en az iki kiremit mezarın bulunduğunu tespit etti. Bunun üzerine bölgede kurtarma kazısı çalışmaları başlatıldı. Arkeologlar eşliğinde sürdürülen çalışmalarda, mezarlardan birinde insana ait olduğu düşünülen bir kafatası ve kemik parçaları ortaya çıkarıldı. Buluntular, incelenmek üzere Ordu Müze Müdürlüğüne götürüldü. Havanın kararmasıyla birlikte çalışmalara ara veren ekipler, bugün kurtarma kazısına kaldıkları yerden devam edecek.

Öte yandan mezarların kesin dönemi ve yapısal özellikleri yapılacak olan arkeolojik değerlendirme sonucunda netlik kazanacak.

BAŞKAN TEPE: SÜRECİN HER AŞAMASINA GEREKLİ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, sürecin ilgili kurumlarla koordinasyon içinde hassasiyetle yürütüldüğünü belirterek, “Altınordu Belediyesi olarak yürüttüğümüz yol genişletme çalışmaları sırasında, Akkese Mahallemizde tarihi buluntulara rastlanmıştır. Bu gelişmenin ardından, Altınordu Belediyesi olarak gerekli duyarlılığı göstererek çalışmaları derhal durdurduk. Alanda uzman arkeologlar tarafından bilimsel nitelikli kurtarma kazıları yürütülmektedir. Kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, gerekli değerlendirmeler yapılacak ve yol çalışmamızı ilgili kurumlarımızla iş birliği içerisinde yeniden şekillendireceğiz” dedi.

MUHTAR MANAV: MAHALLELİ OLARAK HEYECANLANDIK

Mahalle Muhtarı Ömer Manav ise, “Altınordu Belediyemiz yol genişletme çalışması yaparken operatör arkadaşımız kepçenin küreğinde değişik renkte bir taş görmüş. Daha sonra beni çağırdı. Ben de durumu yetkililere bildirdim. Müze Müdürlüğünden ekipler geldi. Yapılan incelemede taş parçasının kiremit olduğunu ve burada bir kiremit mezar olduğunu tespit ettiler. Ardından kazı çalışmaları başlatıldı. Mezarları daha sonra açtılar. İçerisinden kemik parçaları çıktı. Mahalleli olarak bizler de heyecanlandık. Belgesel seyreder gibi çalışmaları seyrediyoruz. Ne çıkacağını merak ediyoruz” diye konuştu.


Ordu,Altınordu Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE365

67 BİN PET ŞİŞE ÇÖPE DEĞİL, GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI

GİRNE KOLEJİ YÖNETİMİNDEN BAŞKANIMIZA MAKAMINDA ZİYARET

BAŞKANIMIZ, OKUL SPORLARI BİLEK GÜREŞİ YILDIZLAR TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ TURNUVASINA KATILDI

BAŞKANIMIZ HAFIZ MURAT KÖSEOĞLU İMAM HATİP ORTAOKULUNUN MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI

BAŞKANIMIZ, CENAZE TÖRENLERİNE KATILDI

BAŞKANIMIZA ZİYARET

ALTINORDU’DA YOL ÇALIŞMASINDA TARİHİ MEZARLAR BULUNDU

Bolu Belediyesi’nden 7-10 Yaş Grubu Çocuklara Özel Atölye Etkinliği

İmaret Meydanı, Bolu’nun gözde destinasyonlarından biri oldu

Bolu Belediyesi düğmeye bastı: Sürücü adayları şehir trafiğinden çıkıyor

İlginizi Çekebilir

  • Cuma 22.8 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.8 ° / 15 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 18.2 ° / 14.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2