Bağcılar Belediyesi, Sivrisineklerle Mücadelesini Sürdürüyor

Bağcılar Belediyesi, Sivrisineklerle Mücadelesini Sürdürüyor

BELEDİYELER 10.07.2023 19:49:09 0
Bağcılar Belediyesi, Sivrisineklerle Mücadelesini Sürdürüyor

Bağcılar Belediyesi, ilçe genelinde sivrisineklere karşı mücadelesi özverili bir şekilde sürdürüyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek tehlikesine karşı her gün sokakları ilaçlıyor.

Isınan havalarla birlikte ortaya çıkan ve ciddi hastalıklara yol açabilen Aedes (Asya kaplanı sivrisineği) türü sivrisinekleri İstanbul’da yayılmaya devam ediyor. Bağcılar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilaçlamayla sivrisineklerle mücadele ediyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Alper Şahin, sivrisineklerin doğada kendiliğinden oluşan ve insan eli ile oluşturulan her türlü durgun su kaynağında ürediğine dikkat çekti.

Saksı altları sivrisinekler için ideal üreme alanları

Sivrisineklerin yumurtalarını durgun halde bulunan suların olduğu yerlere bıraktığını söyleyen Şahin, “Sivrisineklerle mücadeleyi sürdürüyoruz. Öncelik üremelerini durdurmak. En önemli üreme alanları durgun sular. Havuzlardan su dolu lastiklere ve tenekelere kadar sulu yerlerde üreyebiliyorlar. Özellikle saksı altları sivrisinekler için ideal üreme alanları. Tabakta kalan çok az suda bile üreyebiliyorlar. Çok dikkat etmek gerekiyor. Küçük bir kap suda bile yüzbinlerce larva bırakıp, çoğalabiliyorlar. Mücadele için, teneke kutular, boş saksılar gibi kolay üreyebilecekleri yerlerde su birikmesi önlenmeli. Su biriktiren kap ve oyuncaklardaki sular boşaltılmalı. Kullanılmadığı zaman ters çevrilmeli” dedi.

Periyodik ilaçlama yapılıyor

Çalışmalarından dolayı görevlilere teşekkür eden Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de periyodik ilaçlama yaptıklarını söyledi.


İstanbul,Bağcılar Belediyesi
belediye365.com

Haber Kaynak : BELEDİYE365