GÜZELYALI PARKI DA YENİDEN DOĞDU

GÜZELYALI PARKI DA YENİDEN DOĞDU

BELEDİYELER 8.08.2025 08:50:24 0
GÜZELYALI PARKI DA YENİDEN DOĞDU

GÜZELYALI PARKI DA YENİDEN DOĞDU

Altınordu Belediyesi, ‘Park Harekâtı’ kapsamında Güzelyalı Mahallesi 90’ıncı Sokak’ta bulunan semt sahası ve çocuk parkını da A’dan Z’ye yeniledi. Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Bugüne kadar 3 parkımızda yenileme çalışmalarımızı tamamladık. 1 parkımızda çalışmalar devam ediyor. Çocuklar ve aileleri için risk teşkil eden 66 parkımızı da etap etap yenilemeye devam edeceğiz” dedi.

Altınordu Belediyesi, mayıs ayında başlattığı ‘Park Harekâtı’ kapsamında mahalle parklarını yenileyerek vatandaşlara daha modern, güvenli ve estetik yaşam alanları kazandırmaya devam ediyor. Bu doğrultuda Subaşı Parkı ile Şehit Piyade Er Murat Gözükan Parkı’nı sil baştan yenileyen belediye ekipleri, şimdi de Güzelyalı Mahallesi 90’ıncı Sokak’ta yer alan semt sahası ve çocuk parkında kapsamlı bir dönüşüm gerçekleştirdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalarla birlikte ilk olarak parkın çevresinde zamanla yıpranan tel örgüler yenilendi. Çocukların güvenliği ön planda tutularak, aşınmış ve risk oluşturan kauçuk zemin tamamen sökülerek yeni zeminle değiştirildi. Parkın çevresi kilitli parke taşlarıyla döşenerek hem estetik hem de güvenli bir alan oluşturuldu.

Yapılan çevre düzenlemeleriyle birlikte parkın metal korkulukları ve tel örgüleri boyanarak görsel açıdan daha canlı bir görünüm kazandırıldı. Mahalle sakinlerinin dinlenme ve sosyalleşme alanı olarak da kullanabileceği parka yeni oturma grupları yerleştirildi. Aydınlatma sisteminde yapılan bakım ve onarımlarla park, günün her saati kullanılabilecek nitelikli bir yaşam alanına dönüştürüldü.

Öte yandan ağustos ayında yapılan Belediye Meclis Toplantısı’nda söz konusu parkta Muhtar Mehmet Kır’ın adının yaşatılması kararlaştırıldı.

BAŞKAN TEPE: ETAP ETAP TÜM PARKLARIMIZI YENİLEYECEĞİZ

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, kent genelindeki parklarda başlattıkları dönüşüm sürecinin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayarak, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Altınordu’yu daha yaşanabilir, daha güvenli ve daha estetik bir kent haline getirmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Kent genelinde yaptığımız incelemelerde 70 parkımızın işlevini yitirdiğini, hem çocuklar hem de vatandaşlarımız için risk teşkil ettiğini belirlemiştik. Her mahalleden mutlu çocuk seslerinin yükselmesi için parklarımızda yenileme çalışmalarını başlattık. Bugüne kadar Subaşı, Bucak ve Güzelyalı Mahallelerindeki 3 parkta yenileme çalışmalarını gerçekleştirdik. Şimdi ekiplerimiz Kumbaşı Mahallesi’ndeki parkta aynı çalışmaları yürütüyorlar. Geride kalan 66 parkımızda da etap etap yenileme çalışmalarını yapacağız. Bu çalışmalarda sadece oyun alanlarını değil, mahalle kültürünü ve sosyal yaşamı da yeniden canlandırıyoruz” diye konuştu.

MUHTAR EKİZ: HALKIMIZ PARKIMIZDA KEYİF YAPMAYA BAŞLADI

Güzelyalı Mahalle Muhtarı Faruk Ekiz de, yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, “Parkımız çok eskiydi. Teller kırıktı. Parkeler sökülmüştü. Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Tepe, gece saat 01.00’de parkımıza gelip parkımızın durumunu gördü. Ertesi günü de parkımızda yenileme çalışması başlattı. Parke taşları, kauçuk zemin, tel örgüler yenilendi. Boyama çalışmaları gerçekleştirildi. Spor sahamız ışıklandırıldı. Parkımız çok güzel oldu. Artık her akşam burada halkımız, çocuklarımız, gençlerimiz, büyüklerimiz oturma gruplarında keyif yapmaya başladılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.


Ordu,Altınordu Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE365

CHP HEYETİNDEN BAŞKAN TEPE’YE ZİYARET

ÜNİVERSİTE ADAYLARINA TERCİH DANIŞMANLIĞI HİZMETİ DEVAM EDİYOR

GÜZELYALI PARKI DA YENİDEN DOĞDU

Kişisel Verileri Koruma Kanunu Aydınlatma Metni

ALTINORDU’DA ŞENLİK COŞKUSU KAYABAŞI’NDAN BAŞLADI

BAŞKANIMIZ, ŞERİF AKDİK SOKAK’TA ASFALT ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

BAŞKANIMIZ, YEREL VE ULUSAL BASIN MENSUPLARIMIZA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

BAŞKANIMIZ, DÜĞÜN MERASİMLERİNE KATILDI, GECE GÖREV YAPAN PERSONELLERİMİZE KOLAYLIKLAR DİLEDİ

BAŞKANIMIZA ZİYARET

BAŞKANIMIZ, SAİME FIÇICI VE SELMA SARAÇOĞLU'NU EBEDİYETE UĞURLADI

İlginizi Çekebilir

  • Cuma 27.4 ° / 21.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 26.4 ° / 20.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.1 ° / 20 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2