KURBAN PAZARINDA TEMİZLİK VE DENETİMLER SÜRÜYOR

KURBAN PAZARINDA TEMİZLİK VE DENETİMLER SÜRÜYOR

BELEDİYELER 26.06.2023 01:30:49 0
KURBAN PAZARINDA TEMİZLİK VE DENETİMLER SÜRÜYOR

Kağıthane Hamidiye Mahallesi Anadolu Caddesi viyadük altında bulunan kurbanlık pazaryerinde düzenleme çalışmaları tamamlanırken tacirlerin ve müşterilerin rahat alışverişi için Kağıthane Belediyesi tarafından tüm imkanlar seferber edildi.



Kurban satışı ve kesim yerinde toplamda; 70 metrekare ebadında 79 adet büyükbaş ve 42 adet küçükbaş hayvan çadırı bulunuyor. Tacirlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde alanda duşa kabinler, tuvaletler, zabıta kontrol noktası, karantina çadırları ve mescit de yer alıyor. Yine esnaf ve alışverişe gelecek olan vatandaşlar için kantinler de bulunuyor.

Ayrıca kurban pazaryerinde kurban kesimi de yapılabilecek. Alanda dört adet kurban kesim konteyneri yer alacak. Kağıthane Belediyesi’nin kontrolünde uzman kasaplarca hijyenik ve modern bir ortamda kurbanlıkların kesimi, bayramın gelmesiyle birlikte sağlanacak.

Kağıthane Belediyesi ekipleri alanda düzenli olarak denetim, temizlik ve dezenfekte çalışmalarını da sürdürüyor. Belediye'ye bağlı Veterinerlik ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri insan ve hayvan sağlığı için alanda her gün yıkama, ilaçlama ve denetim yapıyor.

Belediye'den yapılan açıklamaya göre bayramda semt pazarlarında da kurban kesimi yapılabilecek. Kağıthane'de Seyrantepe, Çağlayan, Gürsel, Nurtepe ve Talatpaşa semt pazarlarında vatandaşlar kurban kesimlerini yapabilecekler.


İstanbul,Kağıthane Belediyesi
belediye365.com

Haber Kaynak : BELEDİYE365