Samsun ve Ordu’yu buluşturan iftar

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile 1 adımla il değiştirilen, 1 dakika arayla iftar açan Samsun'un Ambartepe Mahallesi ile Ordu'nun Şentepe Mahallesi iftar sofrasında bir araya geldi. “İki Şehir, Bir Sofra” sloganıyl

BELEDİYELER 16.03.2025 10:12:34 0
Samsun ve Ordu’yu buluşturan iftar

Samsun'un Terme ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Ambartepe Mahallesi ile Ordu'nun İkizce ilçe merkezine 18 kilometre mesafedeki Şentepe Mahallelerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından “İki Şehir, Bir Sofra”  programı düzenlendi. İki şehrin mahalleri birbirinden ayıran 7 metre genişliğindeki yolda kurulan iftar sofrası iki şehrin vatandaşlarının yanı sıra iki ilin protokolünü de buluşturdu.

HER İKİ İLİN PROTOKOLÜ BULUŞTU

Yıllardır Ramazan aylarında gündemde olan güzergah bu yıl her 2 ilin protokolünü ilk kez ağırladı. İftar programına Samsun Valisi Orhan Tavlı, Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, ilçe belediye başkanları ve mahalle sakinleri katıldı.

BU ETKİNLİK ÇOK ANLAMLI OLDU

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Çok kıymetli hemşehrilerimiz ile birlikte olmak istedik. Ramazan ayı insanların aynı masada buluştuğu, dostlukların pekiştiği günler. Bu etkinlik Ordu ve Samsun açısından çok anlamlı oldu. Burası farklı bir sınır gibi görünse de bizi birleştiren bir nokta da aynı zamanda. Farklı bir yerde bu kadar yakın olan noktalar yoktur. İnsanların iç içe olduğu bu noktayı iftar sofrası ile pekiştirmek istedik. İnsanlar da kırmadı, hep birlikte katılım sağladılar. Buradaki bu kardeşliği, binalarımızın renkleri ile farklı bir noktaya taşımayı hedefliyoruz. Buralar her haliyle Samsun ve Ordu’ya örnek olacak bir mahalle olacak inşallah" diye konuştu.

BU MUTLULUĞUN RESMİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Bu mutluluğun resmi, güzel bir birlikteliği birlikte yaşadık. Üzerinde bulunduğumuz yol iki ili ayırıyor, ama aynı zamanda da birleştiriyor, kalplerimiz birleştiriyor. Burada Samsun Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte uzun bir masa kurduk ve Ordu ve Samsun taraflarına masaları kurduk. Güzel bir iftarı birlikte gerçekleştirdik. Buradaki en önemli şey kardeşlik duygusu. Zaten Samsun ile biz yıllarca bu birlikteliği sürdürdük, bugün de ayrıca fiziki olarak gerçekleşmiş oldu. Ordu tarafını Orduspor’un rengi olan mor beyaz, Samsun tarafını ise Samsunspor’un rengi olan kırmızı beyaza boyayacağız" dedi.

Öte yandan programda, Samsun ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayına özel olarak hazırlanan gösteriler de sunuldu.


Samsun,Samsun Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE365

PERSONEL ALIM DUYURUSU

ALTINORDU BELEDİYESİ’NDEN PAZAR DENETİMİ

CUMHURİYET MAHALLESİ’NDE SIRA KALDIRIMDA

ALTINORDU BELEDİYESİ KENT AKADEMİSİ’NDE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

KURUM İÇİ EĞİTİMLER SÜRÜYOR

Başkan Ulaş Tepe, Çalışan Annelere Verdiği Sözü Yerine Getiriyor

BÜYÜKŞEHİR’DEN ŞEHRİN YAŞLI ÇINARLARINA ÜCRETSİZ YAZ KAMPI

Taşbaşı Sohbetlerinde 12 Eylül Darbesi Masaya Yatırıldı

YILLARIN ÇİLESİ BİTTİ, HAYALLER GERÇEK OLDU

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANIMIZ SAYIN MEHMET FATİH KACIR’DAN, İLİMİZE ZİYARET

İlginizi Çekebilir

  • Cumartesi 21.8 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 14.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.2 ° / 14.9 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 4 4 0 0 12 12
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Göztepe 4 2 0 2 5 8
4.Konyaspor 3 2 0 1 6 7
5.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
6.Samsunspor 3 2 0 1 2 7
7.Antalyaspor 4 2 2 0 0 6
8.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
9.Alanyaspor 3 1 1 1 1 4
10.Eyüpspor 4 1 2 1 -3 4
11.Beşiktaş 2 1 1 0 -1 3
12.Fatih Karagümrük 3 1 2 0 -4 3
13.İstanbul Başakşehir 2 0 0 2 0 2
14.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
15.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kasımpaşa 3 0 3 0 -3 0
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0