Sergiye Yoğun Katılım
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Atatürk ve Samsun" temalı fotoğraf sergisi, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla açıldı. Açılış törenine Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve çok sayıda sanatsever katıldı. Cumhuriyet'in kuruluş sürecine ışık tutan sergi, tarihi izleri sanatla birleştiriyor.
Beş Bölümden Oluşan Sergi
"Kurtuluşun İlk Adımı: Atatürk'ün Samsun'a Yolculuğu ve Ziyaretleri", "Bağımsızlığın Simgesi: Onur Anıtı'nın Doğuşu", "Minnet ve Hüzün: Atatürk'ün Ölümü Sonrası Samsun'da Anma Törenleri", "Cumhuriyetin Işığı: Samsun'da Resmi Bayramlar" ve "Mirasın İzinde: Günümüz Samsun'undan Kareler" başlıklı beş bölümden oluşan sergi, 22 Kasım Cumartesi gününe kadar 09.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Tarih ve Sanat Buluşması
Sergide, Atatürk'ün Samsun'a çıkışını belgeleyen tarihi fotoğraflardan kentin günümüzünü yansıtan karelere kadar geniş bir seçki yer alıyor. Ziyaretçiler, fotoğraflar aracılığıyla 1919 ruhunu yeniden deneyimleme fırsatı buluyor.