TAŞBAŞI SOHBETLERİ’NDE KENT KÜLTÜRÜ VE TİYATRO KONUŞULDU

TAŞBAŞI SOHBETLERİ’NDE KENT KÜLTÜRÜ VE TİYATRO KONUŞULDU

BELEDİYELER 26.06.2025 17:22:31 0
TAŞBAŞI SOHBETLERİ’NDE KENT KÜLTÜRÜ VE TİYATRO KONUŞULDU

TAŞBAŞI SOHBETLERİ’NDE KENT KÜLTÜRÜ VE TİYATRO KONUŞULDU

Altınordu Belediyesi’nin Sanat Kafe’de düzenlediği “Taşbaşı Sohbetleri”nin ikinci konuğu olan ODÜ Tiyatro Bölümü’nden Öğr. Gör. Hakan Alkan oldu. ‘Kent Kültürü ve Tiyatro’ temasıyla düzenlenen söyleşide tiyatronun geçmişten bugüne serüveni ile kent yaşamıyla etkileşimi masaya yatırıldı.

Altınordu Belediyesi tarafından tarihi Menekşe Sokak’ta yer alan Sanat Kafe’de düzenlenen “Taşbaşı Sohbetleri” devam ediyor. Etkinliğin ikinci konuğu Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden Öğr. Gör. Hakan Alkan oldu. ‘Kent Kültürü ve Tiyatro’ temalı sohbet buluşmalarının bu haftaki oturumunda tiyatronun tarihsel gelişimi, sahne sanatlarının toplumla ilişkisi ve yerel kültürdeki yeri üzerine kapsamlı bir söyleşi gerçekleştirildi. Tiyatroseverlerin ilgi gösterdiği söyleşide katılımcılar, Hakan Alkan’ın anlatımıyla tiyatronun geçmişten günümüze değişen yapısını dinleme fırsatı buldu. Soru-cevap bölümüyle sona eren söyleşinin ardından Kültür İşleri Müdürü Dr. Onur Yılmaz, Hakan Alkan’a çiçek takdim etti.

ALKAN: BURASI KENT İNSANLARININ BİRBİRİYLE BULAŞABİLECEĞİ BİR MEKAN OLMUŞ

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Hakan Alkan, “Öncelikle bu tür etkinlikler için burasının tercih edilmesinden dolayı çok mutlu oldum. Bugün burada anlattığımız konu da ancak burada anlatılabilirmiş. Burası kent insanlarının birbiriyle bulaşabileceği, deneyimlerin, tecrübekerini paylaşabileceği bir mekan olmuş. Ben anlatırken çok eğlendim. Karşılıklı sıcak bir şekilde interaktif bir şekilde söyleşimizi gerçekleştirdik. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

“TİYATRONUN GELECEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR ETKİNLİKTİ”

Etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren katılımcılardan Furkan Dereli, “Hocamızı üniversitedeki sıraların dışında Sanat Kafe’nin sandalyelerinde dinlemek çok keyifliydi. Güzel bir etkinlik başlatılmış burada. Tiyatronun bilinmesi adına bir akademisyenin davet edilerek halkla buluşturulması hem ülkemizin hem de Ordu’muzun tiyatrosunun geleceği açasından çok önemliydi. Bu tür etkinliklerin devam etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Seyran Karademir de, “Ben bu sokağa ilk kez geliyorum. Buranın tarihi dokusu ve söyleşi birbirini tamamladı. Bu nedenle söyleşi çok güzeldi. Söyleşinin dışında bilgilendirme yapması ve bilmediğimiz birçok konuyu bize anlatması bizlerin için çok iyi oldu” ifadelerine yer verdi.


Ordu,Altınordu Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE365

BÜYÜKŞEHİR’DEN GENÇLERE KPSS ÜCRETİ DESTEĞİ

PETEK GENÇ GEZİ VE KAMP PROGRAMLARI BAŞLADI

ZABITA EKİPLERİ YENİ ARAÇLARLA GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

‘PARK HAREKÂTI’ İLE ÇOCUKLARA GÜVENLİ OYUN ALANLARI OLUŞTURULUYOR

TAŞBAŞI SOHBETLERİ’NDE KENT KÜLTÜRÜ VE TİYATRO KONUŞULDU

SELİMİYE’YE ÇEYREK ASIR SONRA İLK KAZMA VURULDU

MUHTARLARA ÖZEL EĞİTİM PROGRAMI

BOLSEV’li gencin büyük başarısı

YENİ KADINLAR PLAJI VE AÇIK YÜZME HAVUZU AÇILDI

DEREBAHÇE’DE SONA DOĞRU!

İlginizi Çekebilir

  • Perşembe 23.8 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cuma 24.6 ° / 17.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.4 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.1. Takım 1 1 1 1 1 1
1.3. Takım 1 1 1 1 1 1